Home > Nieuws en Agenda > Agenda
tot
03-03-2017

Denken over kennis in de vroegmoderne tijd

De kennisgeschiedenis onderzoekt hoe wetenschap en technologie ontwikkelen binnen een brede culturele context. De wortels van onze moderne kennissamenleving liggen in de vroegmoderne tijd. De wetenschappelijke en industriële revoluties, de Verlichting legden de grondslag van de moderne wetenschap en technologie en gaven vorm aan onze opvattingen over kennis. Wanneer je het spoor terug volgt kom je terecht in fascinerende werelden van vernuftige onderzoekers en soms wonderlijke opvattingen. Dit doet Fokko Jan Dijksterhuis is zijn oratie als bijzonder hoogleraar Ideeëngeschiedenis van de vroegmoderne tijd, in het bijzonder de kennisgeschiedenis.

Tijd: 15.45 uur Locatie: Aula
03-03-2017

Workshop: Aromatic Art (Re-)reconstructed: In Search of Lost Scents

Rondleiding en workshop bij de tentoonstelling ‘Aromatic Art (Re-)reconstructed: In Search of Lost Scents’. De tentoonstelling geeft een overzicht van de manier waarop internationale kunstenaars en parfumeurs geuren in hun kunst verwerken en zo de grenzen van de ‘visuele’ kunst oprekken.

09-03-2017

‘With Priestcraft is the War’: How Religious Satire has Shaped Modern Europe

The Graduate School of Humanities cordially invites you to the Graduate Lecture: ‘With Priestcraft is the War’: How Religious Satire has Shaped Modern Europe by Dennis Meyhoff Brink (University of Copenhagen)

Tijd: 15.30 - 17.00 uur Locatie: VU Main Building, room 12A-33
10-03-2017

Evidence Matters: Science, Proof, and Truth in the Law

Het symposium gaat over het recente boek Evidence Matters: Science, Proof, and Truth in the Law (2014) van Susan Haack. Susan Haack is hoogleraar filosofie en rechten aan de Universiteit van Miami. Ze is bekend geworden door haar pragmatische kennistheorie: een knappe synthese van de empiristische funderingsleer en het coherentisme (Evidence and Inquiry (1993)). In haar nieuwe boek past ze deze epistemologie toe op juridische waarheidsvinding en bewijsvoering.

Tijd: 13.00 - 17.00 uur  uur Locatie: VU, zaal 14A-33
16-03-2017

29-03-2017

Worldview and social practice: A discourse-space approach to political tekst analyses