Home > Nieuws en Agenda > Nieuwsarchief > 170413 PPE gaat naar India!
13-04-2017

PPE gaat naar India!

Twintig PPE studenten van de VU gaan in juni naar Mumbai om deel te nemen aan de PPE Spring School, samen met twintig andere studenten geselecteerd uit universiteiten in India. Het evenement wordt georganiseerd door het John Stuart Mill College en het Indira Gandhi Institute of Development Research (IGIDR) in Mumbai. Het wordt georganiseerd voor de derde keer met dit jaar als thema ‘Rationaliteit en Choice’. Het programma bestaat uit drie lezingen:

1. ‘The Economics of Human Flourishing: Utility, Happiness, and Capabilities’ door Paul Anand (The Open University; University of Oxford)

2. ‘Experiments in Economics and Philosophy: Surprises, Lessons, Implications’ door Kai Spiekermann (London School of Economics)

3. ‘Social Choice Theory: Economics, Ethics and Politics’ door Martin van Hees (John Stuart Mill College; VU Amsterdam).

Tijdens de week krijgen de studenten de mogelijkheid om deze lezingen bij te wonen en samen te leven en te werken met de Indiase studenten op de IGIDR campus. De IGIDR is één van de partnerinstellingen van het John Stuart Mill College.

PPE naar India juni 2017