Home > Nieuws en Agenda > Nieuwsarchief > 170120 FGW-student Wouter de Vries (Research Master Global History) wint de VU Scriptieprijs 2016
20-01-2017

WouterDeVries_Scriptieprijs2016Wouter de Vries krijgt de prijs én € 2000,- voor zijn scriptie Shores of knowledge. Visual epistemologies and the construction of space in coastal profiles, 1500-1800. Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam gaf Wouter een beurs voor zijn scriptie en ondersteuning voor zijn onderzoek. De analyse van Wouter is volgens de jury goed beargumenteerd en uitmuntend gepresenteerd. De jury prijst de zorgvuldige benadering en analyse van de visuele bronnen, maar is bovenal onder de indruk van de originaliteit van de scriptie.

Research Master Global History
Over de research master zegt Wouter: “Het volgen van de VU Research master History is een fantastische en leerzame tijd geweest. Het programma geeft je de ruimte om jezelf te ontwikkelen en is een uitstekende voorbereiding op een promotietraject of werkplek buiten de academische wereld.” Meer informatie over de research master Global History.

VU-Scriptieprijzen 2015-2016
Dit jaar heeft de jury van de VU Scriptieprijzen vanuit de faculteiten zestien bachelorscripties en negen masterscripties ontvangen. De scripties bleken allemaal van een zeer hoge kwaliteit te zijn, waardoor de jury voor de moeilijke taak stond om uit deze hoeveelheid voordrachten een shortlist samen te stellen. Tijdens een eerste jurybijeenkomst zijn de voorgedragen scripties besproken en beoordeeld op zowel wetenschappelijke kwaliteit en originaliteit als op stijl en leesbaarheid.

Na intensief overleg is gekomen tot een shortlist van drie bachelorscripties en drie masterscripties. Deze scripties zijn genomineerd voor de VU Scriptieprijzen. De genomineerde scripties zijn vervolgens voorgelegd aan twee VU emeriti, hoogleraar en oud-rector Frank van de Duijn Schouten en hoogleraar Peter Hollander. Samen met emeritus hoogleraar Jos Beishuizen, lid van de jurycommissie, hebben zij de uiteindelijke beslissing genomen en de beste bachelorscriptie en masterscriptie aangewezen. De winnaars worden elk beloond met een geldbedrag van € 2.000.