Home > Nieuws en Agenda > Nieuwsarchief > 170303 NWO toekenning voor Algemene Cultuurwetenschappen
03-03-2017

NWO toekenning “Smart Culture – Kunst en Cultuur” voor Algemene Cultuurwetenschappen

De NWO Call Smart Culture - Kunst en Cultuur is opgezet samen met NRPO SIA (HBO) en is gericht op onderzoek op het gebied van kunst, cultuur, erfgoed en media in relatie tot de creatieve industrie. Het doel is verbindingen te leggen tussen concrete innovatieve kunst- en cultuurpraktijken en meeromvattende wetenschappelijke en maatschappelijke vraagstukken. Zeven projecten zijn gehonoreerd.

In een consortium van de Design Academie Eindhoven (David Hamers, Lectoraat Places and Traces), Studio Ester van de Wiel, en de Vrije Universiteit gaat Prof. Ginette Verstraete (ACW) onderzoek doen naar de rol van de designpraktijk in de circulaire economie als een vorm van ‘participatory urbanism.’  In het project worden twee onderzoekers voor 2 jaar aangesteld.

Meer informatie vind je op de website van NWO