Aankomende masterstudenten

Voor Aankomende masterstudenten

Welkom bij de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam!

Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie om goed voorbereid te kunnen starten met je studie. Mocht je toch nog vragen hebben, neem dan contact met ons op via contact@vu.nl.

Wij kijken uit naar je komst en wensen je alvast veel plezier en succes met je studie!


Algemene informatie

Afronden van je inschrijving voor 31 augustus 2019
Zorg ervoor dat je uiterlijk op 31 augustus 2019 volledig ingeschreven staat voor je opleiding. Je kunt via het Statusoverzicht in VUnet snel zien aan welke eisen of verplichtingen je nog moet voldoen voor een volledige inschrijving.

Je inschrijving is altijd pas definitief als in Studielink in het blokje ‘mijn opleidingen’ de status ‘ingeschreven’ staat. Als je in Studielink of VUnet iets doet voor je aanmelding en inschrijving, is het de volgende dag zichtbaar in het statusoverzicht. Op de genoemde deadline wordt streng toegezien, dus regel dit op tijd en houd je mailboxen (je VU en je privé e-mail) goed in de gaten, want via e-mail ontvang je belangrijke berichten rondom de status van je inschrijving.

Als je inschrijving definitief is, ontvang je binnen twee tot vier weken een Bewijs van Inschrijving.

Waar vind je het statusoverzicht van je inschrijving?
  1. Log in op VUnet.
  2. Ga via ‘Aanmelding Afronden’ naar de betreffende opleiding.
  3. Klik onder ‘Status’ op ‘Check status’.
  4. Je kunt per vereiste zien of er nog een actie van jou wordt verwacht.

Vragen?
Heb je vragen over je inschrijving? Stel ze aan de Studentenbalie.

Studentenbalie
Op veel vragen rondom je studie vind je de antwoorden op VUnet. Voor complexe zaken die je niet via VUnet kunt afhandelen, kun je terecht bij de Studentenbalie op de begane grond in het hoofdgebouw.

Studieadviseurs
Voor vragen of advies bij persoonlijke omstandigheden die je hinderen bij het studeren, bij studievertraging en voor vragen over studievaardigheden of keuzes binnen je studie kun je terecht bij je studieadviseur.

Er is een inloopspreekuur voor korte vragen. Is er meer tijd nodig, maak dan een afspraak. Kijk op VUnet voor meer informatie over Studieadviseurs.

Studeren met een functiebeperking
Een functiebeperking, zoals een chronische ziekte, dyslexie of een psychische beperking, hoeft een succesvolle studie niet in de weg te staan. Als je op grond van je beperking hulp nodig hebt bij je studie, dan kun je bij verschillende personen terecht. In de eerste plaats bij de studieadviseurs.

Bij de VU-studentendecaan kun je informatie inwinnen over onder andere financiële steun bij studievertraging. Als je last hebt van problemen als faalangst, studiestress of (af)studeerproblemen, dan kun je ook terecht bij een van de VU-studentenpsychologen. Meer informatie over Studeren met een functiebeperking vind je op VUnet.

Carrière en stages
De faculteit werkt samen met SBE Career Services. Je kunt hier een afspraak maken met een professionele loopbaanadviseur voor een van de volgende diensten:
- CV / Linkedin en sollicitatiebrief: tijdens een een-op-een sessie ontvang je feedback op je CV en concept sollicitatiebrief;
- Oefeninterview: oefen een sollicitatiegesprek, waarna je feedback krijgt op je prestaties en presentatie;
- Loopbaancoaching: hierbij bespreek je met een loopbaancoach je carrièregerelateerde vragen. Samen bepaal je de coachvraag, bijvoorbeeld; hoe nu verder, wat voor baan moet ik nu zoeken of wat zijn mijn talenten?

Je bent verplicht je in te tekenen voor alle colleges en (her)tentamens. Dit gaat via VUnet. De colleges van de vakken waarvoor je je hebt ingeschreven, komen terecht in je persoonlijke rooster.

Intekentermijn
Intekenen voor colleges in periode 1 kan vanaf 15 juli tot en met de eerste week van de onderwijsperiode (uiterlijk 9 september). Voor de andere periodes sluit de termijn voor inschrijving drie weken voor aanvang van de onderwijsperiode.

Wanneer de intekentermijn voor een vak nog niet geopend is, dan kun je het vak via de intekenmodule in VUnet in je studieplan zetten. Let op: plannen is niet hetzelfde als intekenen! Als je vakken hebt gepland, moet je zelf nog intekenen voor de vakken, de onderwijsactiviteiten en tentamens. Dit gebeurt niet automatisch. Meer informatie over intekenen lees je op VUnet.

Hertentamens
Als je je hebt ingetekend voor een vak, ben je automatisch ook aangemeld voor de eerste tentamengelegenheid van dat vak, maar niet voor een eventuele herkansing. Als je een schriftelijk hertentamen moet doen, dan moet je je daarvoor apart intekenen. Intekenen is mogelijk tot 14 dagen voor het hertentamen.

Tip!
Zet de intekendeadlines in je agenda of als een herinnering in je telefoon Als je je namelijk niet op tijd intekent voor onderwijs en tentamens, kun je hier niet aan deelnemen!

VUnet-ID en VUnet
Het VUnet-ID is jouw gebruikersnaam met wachtwoord waarmee je toegang krijgt tot allerlei digitale services zoals VUnet en Canvas.

VUnet is een belangrijke bron van informatie tijdens je studie. Via dit studentenportaal vind je alle voor jou relevante informatie zoals je e-mail, je persoonlijke rooster, cijfers voor tentamens, belangrijke mededelingen en een link naar de studiegids. Verder tref je op de homepage van VUnet VU-nieuws en ander nieuws uit de universitaire wereld aan. Inloggen doe je met je VUnet-ID, dat je inmiddels hebt ontvangen. Als je je VUnet-ID kwijt bent, dan kun je terecht bij de Studentenbalie. Neem je collegekaart of legitimatie mee.

VU e-mail
Elke student krijgt een persoonlijk VU e-mailadres, dat als volgt is opgebouwd: studentnummer@student.vu.nl. Je kunt e-mails lezen en versturen door met je VUnet-ID in te loggen op VUnet. De VU verstuurt e-mail die te maken heeft met je studie altijd naar je VU-mail. Als je geen belangrijke informatie wilt missen over je opleiding, is het belangrijk om je mail goed in de gaten te houden. Wil je niet elke keer opnieuw inloggen? Laat je VU-mail dan automatisch forwarden naar je persoonlijke mailadres.

Canvas
Canvas is de digitale leeromgeving van de VU. Voor ieder vak is er in Canvas een cursus aangemaakt, waar je automatisch toegang toe hebt als je ingetekend bent voor een vak. Op Canvas vind je de studiehandleiding van het vak en voorbeelden van tentamenvragen, houdt de docent je op de hoogte van de voortgang en zal je ook soms opdrachten in moeten leveren. Ook zetten docenten vaak na een hoorcollege de collegesheets op Canvas, zodat je die thuis nog eens kunt bestuderen.

Studiegids en Rooster
In de online studiegids vind je informatie over de inhoud van je vakken, toetsvormen en welke literatuur je nodig hebt. Ook vind je hier de Onderwijs-en examenregelingen van jouw opleiding. Het rooster van je opleiding is te vinden op rooster.vu.nl.

Vrijstellingen
Denk je in aanmerking te komen voor (een) vrijstelling(en), bijvoorbeeld op basis van een vorige opleiding? Vraag deze dan ruim vóór aanvang van het desbetreffende vak aan bij de examencommissie van je opleiding. Je doet dit via VUnet.

Extra vakken
Als je aan de VU extra vakken wilt volgen buiten je verplichte programma, dan teken je je hiervoor in via ‘extra-curriculaire vakken’. Uiteraard moet je wel voldoen aan de ingangseisen van het vak. Kijk daarvoor bij de vakbeschrijving in de online studiegids.

Als je een (extra) vak buiten je eigen opleiding volgt en je wilt dit vak opnemen in je programma, dan is toestemming van de examencommissie nodig. Volg je dat vak bij een andere onderwijsinstelling, dan dien je er bovendien zelf voor te zorgen dat de VU de beschikking krijgt over het behaalde resultaat en de studiepunten, zodat de resultaten opgenomen kunnen worden in je dossier.

Topsport en andere topprestaties
Sporten op topniveau of andere topprestaties en een druk studieprogramma gaan niet altijd makkelijk samen. Daarom heeft de VU een Topprestatieregeling voor studenten die op sportief of cultureel niveau een topprestatie leveren. Je kunt bijvoorbeeld in aanmerking komen voor een financiële tegemoetkoming bij studievertraging of gebruikmaken van faciliteiten die je helpen om studievertraging te beperken.

The Boardroom
The Boardroom is een programma van high-level masterclasses voor maximaal 20 masterstudenten. Om de drie weken deelt een prominente VU-alumnus vanuit zijn expertise en ervaring unieke kennis en vaardigheden met jou. Een VU-wetenschapper verzorgt een inleiding op het onderwerp. Je maakt kennis met bedrijven en organisaties en ontwikkelt vaardigheden die je tijdens je studie niet vanzelfsprekend meekrijgt.

The Boardroom vindt plaats in de avonduren en vraagt actieve inzet. Het programma loopt van oktober tot juni. Solliciteren voor The Boardroom kan vanaf 1 augustus tot en met 1 oktober.

Graduate School of Humanities
De Graduate School of Humanities biedt onderdak aan een groot aantal (research)masterstudenten en promovendi. Haar jonge onderzoekers worden uitgedaagd om buiten de grenzen van hun eigen discipline onderzoek te doen en daarbij aan te sluiten op de laatste ontwikkelingen en behoeften in de samenleving. Daarom worden studenten direct betrokken bij onderzoeksprojecten van docenten of bij projecten van de interfacultaire onderzoeksinstituten Network Institute en CLUE+. Zij maken zo daadwerkelijk deel uit van de ‘community of learners’ die de faculteit wil zijn.

Naast je studie kun je lid worden van een studievereniging of genieten van de culturele, sportieve en sociale activiteiten die de VU biedt. Meer informatie vind je op de pagina Naast je studie.

Jouw mening telt
Wil jij meepraten en meebeslissen over zaken die het onderwijs aangaan? Dan is de medezeggenschap echt iets voor jou. Meer informatie vind je op de pagina Studentenmedezeggenschap.


Opleidingsspecifieke informatie

Dit studieprogramma werkt samen met de UvA. Je opleiding informeert je verder over de introductie van jouw opleiding en de regels die voor jouw opleiding van toepassing zijn.

Dit studieprogramma werkt samen met de UvA. Je opleiding informeert je verder over de introductie van jouw opleiding en de regels die voor jouw opleiding van toepassing zijn.

Je opleiding informeert je verder over de introductie van jouw opleiding en de regels die voor jouw opleiding van toepassing zijn.

Op donderdagmiddag 29 augustus ontvang je belangrijke informatie over je studie van de studieadviseurs en het onderwijsbureau, en mensen van je opleiding. Je ontmoet je medestudenten en er is uiteraard gelegenheid om al je vragen te stellen.

Let op: bij onderdelen waar internationale studenten aanwezig zijn, is de voertaal Engels.

Programma Specialisatie Journalistiek
Studenten van de master CIW, specialisatie Journalistiek volgen hun eigen programma. Zij beginnen op donderdag 29 augustus al om 10.30 uur, en sluiten om 16.30 uur aan bij de borrel.

Wanneer
Wat
Waar
10.30 - 11.00 uurInloop met koffie en theeHG-09A16
11.00 - 11.05 uurWelkom door Charlotte Govaert, (pre)master coördinatorHG-09A16
11.05 - 11.20 uurWaarom journalistiek studeren aan de VU? Anita van Hoof (Docent)HG-09A16
11.20 - 12.00 uurInformatievoorziening door studieadviseur drs. I. GroeszHG-09A16
12.00 - 13.00 uurMasters en premasters apart: informatie over het programmaHG-09A16
13.00 - 13.30 uurGezamenlijke lunch, aangeboden door de leerstoelgroep JournalistiekHG-09A16
13.30 - 14.15 uurSpeeddaten: leer je medestudenten kennen!HG-09A16
14.15 - 16.30 uurMasterclass met Gijs Rademaker (EénVandaag)HG-09A16
vanaf 16.30BorrelHG-12A00

Tijdens de masterclass van Gijs Rademaker (EénVandaag) oefen je aan de hand van de data die via hun kijkerspanel worden verzameld met het werken en denken als een journalist. Jij wilt natuurlijk goed beslagen ten ijs komen en het maximale uit deze bijeenkomst halen. Zoek dus als een goed journalist van tevoren uit wat EénVandaag bijzonder maakt en wat Gijs Rademaker daarbinnen doet.

De laatste versie van het programma vind je altijd op deze pagina. Kijk dus ’s ochtends voor vertrek nog even of er geen last-minute wijzigingen zijn.


Programma voor de overige 3 specialisaties:

Wanneer
Wat
Waar
14.00 - 14.10 uurOpening, door de decaan prof. dr. M.R.M. ter HarkHG-KC07
14.10 - 14.15 uurIntroductie van de Graduate School, door dr. P.H. MoserHG-KC07
14.15 - 14.20 uurIntroductie van de Facultaire Studenten RaadHG-KC07
14.20 - 14.45 uurInformatievoorziening door studieadviseurs
Gelegenheid om vragen te stellen
HG-KC07
14.45 - 15.00 uurPauze
15.00 - 15.35 uurInformatie over de masters van het cluster
HG-14A00
15.35 - 15.45 uurPauze
15.45 - 16.30 uurConcrete informatie over de vakken, met name de eerste periode:
- specialisatie Schrijven en vertalen

HG-14A20

- specialisatie Taal en Communicatie in organisatiesHG-14A36

- specialisatie Multimodal CommunicationHG-14A37
16.30 - 17.30 uurBorrel, aangeboden door de Graduate SchoolHG-12A00

De laatste versie van het programma vind je altijd op deze pagina. Kijk dus ’s ochtends voor vertrek nog even of er geen last-minute wijzigingen zijn.

Op donderdagmiddag 29 augustus ontvang je belangrijke informatie over je studie van de studieadviseurs en het onderwijsbureau, en mensen van je opleiding. Je ontmoet je medestudenten en er is uiteraard gelegenheid om al je vragen te stellen.

Let op: bij onderdelen waar internationale studenten aanwezig zijn, is de voertaal Engels.

Wanneer
Wat
Waar
14.00 - 14.10 uurOpening, door de decaan prof. dr. M.R.M. ter HarkHG-KC07
14.10 - 14.15 uurIntroductie van de Graduate School, door dr. P.H. MoserHG-KC07
14.15 - 14.20 uurIntroductie van de Facultaire Studenten RaadHG-KC07
14.20 - 14.45 uurInformatievoorziening door studieadviseurs
Gelegenheid om vragen te stellen
HG-KC07
14.45 - 15.00 uurPauze
15.00 - 15.35 uurWelkom door het cluster Kunst en CultuurHG-12A00
15.35 - 15.45 uurPauze
15.45 - 16.30 uurToelichting op het studieprogrammaHG-13A24
16.30 - 17.30 uurBorrel, aangeboden door de Graduate SchoolHG-12A00

De laatste versie van het programma vind je altijd op deze pagina. Kijk dus ’s ochtends voor vertrek nog even of er geen last-minute wijzigingen zijn.

De opleiding organiseert op vrijdag 30 augustus van 16.00 t/m 18.00 uur een introductieborrel in The Basket. Het is belangrijk dat je aanwezig bent.

Op donderdagmiddag 29 augustus ontvang je belangrijke informatie over je studie van de studieadviseurs en het onderwijsbureau, en mensen van je opleiding. Je ontmoet je medestudenten en er is uiteraard gelegenheid om al je vragen te stellen.

Let op: bij onderdelen waar internationale studenten aanwezig zijn, is de voertaal Engels.

Wanneer
Wat
Waar
14.00 - 14.10 uurOpening, door de decaan prof. dr. M.R.M. ter HarkHG-KC07
14.10 - 14.15 uurIntroductie van de Graduate School, door dr. P.H. MoserHG-KC07
14.15 - 14.20 uurIntroductie van de Facultaire Studenten RaadHG-KC07
14.20 - 14.45 uurInformatievoorziening door studieadviseurs
Gelegenheid om vragen te stellen
HG-KC07
14.45 - 15.00 uurPauze
15.00 - 15.35 uurWelkom door het cluster Kunst en CultuurHG-12A00
15.35 - 15.45 uurPauze
15.45 - 16.30 uurMogelijkheid om aan te sluiten bij de voorlichting van de verschillende
specialisaties van MA Kunst en Cultuurwetenschappen:
- specialisatie CAMS


HG-09A24

- specialisatie Design CulturesHG-09A29

- specialisatie Kunst, Markt en ConnaisseurschapHG-09A32

- specialisatie Contemporary Art HistoryHG-09A33
16.30 - 17.30 uurBorrel, aangeboden door de Graduate SchoolHG-12A00

De laatste versie van het programma vind je altijd op deze pagina. Kijk dus ’s ochtends voor vertrek nog even of er geen last-minute wijzigingen zijn.

Aanvullende activiteit
Op dinsdag 3 september wordt om 15.00 uur een rondleiding door de Universiteitsbibliotheek aangeboden (in het Engels). Start: voor de glazen deuren van de bibliotheek op de 9e verdieping van het hoofdgebouw.

Op donderdagmiddag 29 augustus ontvang je belangrijke informatie over je studie van de studieadviseurs en het onderwijsbureau, en mensen van je opleiding. Je ontmoet je medestudenten en er is uiteraard gelegenheid om al je vragen te stellen.

Let op: bij onderdelen waar internationale studenten aanwezig zijn, is de voertaal Engels.

Wanneer
Wat
Waar
14.00 - 14.10 uurOpening, door de decaan prof. dr. M.R.M. ter HarkHG-KC07
14.10 - 14.15 uurIntroductie van de Graduate School, door dr. P.H. MoserHG-KC07
14.15 - 14.20 uurIntroductie van de Facultaire Studenten RaadHG-KC07
14.20 - 14.45 uurInformatievoorziening door studieadviseurs
Gelegenheid om vragen te stellen
HG-KC07
14.45 - 15.00 uurPauze
15.00 - 15.35 uurInformatie over het studieprogramma, door prof. dr. F. A. van LieburgHG-06A32
15.35 - 15.45 uurPauze
15.45 - 16.30 uurInformatie over het studieprogramma, door prof. dr. F. A. van LieburgHG-06A32
16.30 - 17.30 uurBorrel, aangeboden door de Graduate SchoolHG-12A00

De laatste versie van het programma vind je altijd op deze pagina. Kijk dus ’s ochtends voor vertrek nog even of er geen last-minute wijzigingen zijn.

Op donderdagmiddag 29 augustus ontvang je belangrijke informatie over je studie van de studieadviseurs en het onderwijsbureau, en mensen van je opleiding. Je ontmoet je medestudenten en er is uiteraard gelegenheid om al je vragen te stellen.

Let op: de voertaal Engels.

Wanneer
Wat
Waar
14.00 - 14.10 uurOpening, door de decaan prof. dr. M.R.M. ter HarkHG-KC07
14.10 - 14.15 uurIntroductie van de Graduate School, door dr. P.H. MoserHG-KC07
14.15 - 14.20 uurIntroductie van de Facultaire Studenten RaadHG-KC07
14.20 - 14.45 uurInformatievoorziening door studieadviseurs
Gelegenheid om vragen te stellen
HG-KC07
14.45 - 15.00 uurPauze
15.00 - 15.35 uur- Introductie; wie is wie?
- Algemene informatie
- Core courses
- Nationale Research Schools
- Jouw aandeel in Graduate Lectures and Seminars
HG-12A37
15.35 - 15.45 uurPauze
15.45 - 16.30 uurInformatie over het studieprogramma:
- specialisatie Critical Studies in Art and Culture

HG-07A37

- specialisatie Literature & Contested SpacesHG-01A43

- specialisatie LinguisticsHG-15A37

- specialisatie Global HistoryHG-07A32

- specialisatie PhilosophyHG-07A36
16.30 - 17.30 uurBorrel, aangeboden door de Graduate SchoolHG-12A00

De laatste versie van het programma vind je altijd op deze pagina. Kijk dus ’s ochtends voor vertrek nog even of er geen last-minute wijzigingen zijn.

Aanvullende activiteiten - alleen voor studenten van Critical Studies in Art & Culture:
Op dinsdag 3 september wordt om 15.00 uur een rondleiding door de Universiteitsbibliotheek aangeboden (in het Engels). Start: voor de glazen deuren van de bibliotheek op de 9e verdieping van het hoofdgebouw.

Op maandag 9 september is er om 15.00 uur rondleiding door Amsterdam (in het Engels): ‘Vacant Stories - The (Aspiring) Amsterdam Museum of Squatting and Social Activism’. Informatie over vertrekpunt volgt begin september.

Op donderdagmiddag 29 augustus ontvang je belangrijke informatie over je studie van de studieadviseurs en het onderwijsbureau, en mensen van je opleiding. Je ontmoet je medestudenten en er is uiteraard gelegenheid om al je vragen te stellen.

Let op: bij onderdelen waar internationale studenten aanwezig zijn, is de voertaal Engels.

Wanneer
Wat
Waar
14.00 - 14.10 uurOpening, door de decaan prof. dr. M.R.M. ter HarkHG-KC07
14.10 - 14.15 uurIntroductie van de Graduate School, door dr. P.H. MoserHG-KC07
14.15 - 14.20 uurIntroductie van de Facultaire Studenten RaadHG-KC07
14.20 - 14.45 uurInformatievoorziening door studieadviseurs
Gelegenheid om vragen te stellen
HG-KC07
14.45 - 15.00 uurPauze
15.00 - 15.35 uurWelkom door het cluster Kunst en CultuurHG-12A00
15.35 - 15.45 uurPauze
15.45 - 16.30 uurToelichting op het studieprogramma:
- specialisatie CAMS

HG-09A24

- specialisatie Design CulturesHG-09A29

- specialisatie Kunst, Markt en ConnaisseurschapHG-09A32

- specialisatie Contemporary Art HistoryHG-09A33

- specialisatie ArchitectuurgeschiedenisHG-09A40
16.30 - 17.30 uurBorrel, aangeboden door de Graduate SchoolHG-12A00

De laatste versie van het programma vind je altijd op deze pagina. Kijk dus ’s ochtends voor vertrek nog even of er geen last-minute wijzigingen zijn.

Aanvullende activiteiten:

DatumTijdVoor wieWat
3 september10.00 uurComparative Arts & Media StudiesRondleiding Universiteitsbibliotheek (Engels)

15.00 uurContemporary Art HistoryRondleiding Universiteitsbibliotheek (Engels)
5 september14.00 uur- Kunst, Markt en Connaisseurschap
- Architectuurgeschiedenis
Rondleiding Universiteitsbibliotheek (Nederlands)

volgtComparative Arts & Media StudiesWelkomsborrel
(locatie volgt)
9 september14.30 uur- Contemporary Art History
- Kunst, Markt en Connaisseurschap
Rondleiding Amsterdam (Engels)

Rondleiding Universiteitsbibliotheek:
Deze aanvullende activiteit wordt zowel in het Nederlands als in het Engels aangeboden. Verzamelen voor de glazen deuren van de Universiteitsbibliotheek op de 9e verdieping van het hoofdgebouw.

Rondleiding Amsterdam:
Deze stadswandeling is in het Engels: ‘Vacant Stories - The (Aspiring) Amsterdam Museum of Squatting and Social Activism’. Het vertrekpunt is het Wilhelmina-monument op de Rokin

Op donderdagmiddag 29 augustus ontvang je belangrijke informatie over je studie van de studieadviseurs en het onderwijsbureau, en mensen van je opleiding. Je ontmoet je medestudenten en er is uiteraard gelegenheid om al je vragen te stellen.

Let op: bij onderdelen waar internationale studenten aanwezig zijn, is de voertaal Engels.

Wanneer
Wat
Waar
14.00 - 14.10 uurOpening, door de decaan prof. dr. M.R.M. ter HarkHG-KC07
14.10 - 14.15 uurIntroductie van de Graduate School, door dr. P.H. MoserHG-KC07
14.15 - 14.20 uurIntroductie van de Facultaire Studenten RaadHG-KC07
14.20 - 14.45 uurInformatievoorziening door studieadviseurs
Gelegenheid om vragen te stellen
HG-KC07
14.45 - 15.00 uurPauze
15.00 - 15.35 uurInformatie over de masters van het cluster
HG-14A00
15.35 - 15.45 uurPauze
15.45 - 16.30 uurToelichting op het studieprogramma:
- specialisatie Nederlandse Letterkunde en het literaire veld

HG-01A32

- specialisatie English Literature in a Visual CultureHG-01A43
16.30 - 17.30 uurBorrel, aangeboden door de Graduate SchoolHG-12A00

De laatste versie van het programma vind je altijd op deze pagina. Kijk dus ’s ochtends voor vertrek nog even of er geen last-minute wijzigingen zijn.

Op donderdagmiddag 29 augustus ontvang je belangrijke informatie over je studie van de studieadviseurs en het onderwijsbureau, en mensen van je opleiding. Je ontmoet je medestudenten en er is uiteraard gelegenheid om al je vragen te stellen.

Let op: bij onderdelen waar internationale studenten aanwezig zijn, is de voertaal Engels.

Wanneer
Wat
Waar
14.00 - 14.10 uurOpening, door de decaan prof. dr. M.R.M. ter HarkHG-KC07
14.10 - 14.15 uurIntroductie van de Graduate School, door dr. P.H. MoserHG-KC07
14.15 - 14.20 uurIntroductie van de Facultaire Studenten RaadHG-KC07
14.20 - 14.45 uurInformatievoorziening door studieadviseurs
Gelegenheid om vragen te stellen
HG-KC07
14.45 - 15.00 uurPauze
15.00 - 16.30 uurToelichting op het studieprogramma:
- specialisatie Philosophy of Law and Governance

HG-06A37

- specialisatie Philosophy, Bioethics and HealthHG-05A36

- specialisatie Philosophy of NeuroscienceHG-05A37

- specialisatie Filosofie van cultuur en bestuurHG-05A33
16.30 - 17.30 uurBorrel, aangeboden door de Graduate SchoolHG-12A00

De laatste versie van het programma vind je altijd op deze pagina. Kijk dus ’s ochtends voor vertrek nog even of er geen last-minute wijzigingen zijn.

Op donderdagmiddag 29 augustus ontvang je belangrijke informatie over je studie van de studieadviseurs en het onderwijsbureau, en mensen van je opleiding. Je ontmoet je medestudenten en er is uiteraard gelegenheid om al je vragen te stellen.

Let op: bij onderdelen waar internationale studenten aanwezig zijn, is de voertaal Engels.

Wanneer
Wat
Waar
14.00 - 14.10 uurOpening, door de decaan prof. dr. M.R.M. ter HarkHG-KC07
14.10 - 14.15 uurIntroductie van de Graduate School, door dr. P.H. MoserHG-KC07
14.15 - 14.20 uurIntroductie van de Facultaire Studenten RaadHG-KC07
14.20 - 14.45 uurInformatievoorziening door studieadviseurs
Gelegenheid om vragen te stellen
HG-KC07
14.45 - 15.00 uurPauze
15.00 - 15.35 uurInformatie over de masters van het cluster
HG-14A00
15.35 - 15.45 uurPauze
15.45 - 16.30 uurConcrete informatie over de vakken, met name de eerste periode:
- specialisatie Toegepaste Taalwetenschappen

HG-08A37

- specialisatie Text MiningHG-15A37

- specialisatie Language Consultancy and Linguistic Documentation
Op individuele afspraak met Prof. Dr. Lourens de Vries (l.j.de.vries@vu.nl)

16.30 - 17.30 uurBorrel, aangeboden door de Graduate SchoolHG-12A00

De laatste versie van het programma vind je altijd op deze pagina. Kijk dus ’s ochtends voor vertrek nog even of er geen last-minute wijzigingen zijn.