Naast je studie

Naast je studie kun je lid worden van een studievereniging of genieten van de culturele, sportieve en sociale activiteiten die de VU biedt.

Studieverenigingen Geesteswetenschappen


Waarom lid worden van een studievereniging? Allereerst omdat het een verrijking is van je studententijd. In een studievereniging combineer je activiteiten op je vakgebied met gezelligheid. Als lid van een studievereniging leer je snel je studiegenoten kennen. Je kunt meedoen aan allerlei activiteiten, zoals excursies, feesten, borrels en lezingen. Daarnaast zijn er vaak ook praktische voordelen aan het lidmaatschap verbonden, zoals korting op de aanschaf van je studieboeken.

De Faculteit der Geesteswetenschappen heeft maar liefst vijf studieverenigingen:

 • Icarus
  Icarus is de studievereniging voor de studies Wijsbegeerte, Theologie en Religiewetenschappen.
 • Kliché
  Studievereniging Kliché is de studievereniging voor de studies Communicatie- en Informatiewetenschappen (CIW), Literatuur en Samenleving (L&S) en Media Kunst Design Architectuur (MKDA).
 • Merlijn
  Merlijn is de studievereniging voor alle studenten van de studie Geschiedenis.
 • Synkratos
  Synkratos is de studievereniging voor de studies Archeologie, Oudheidkunde en Griekse- en Latijnse Taal en Cultuur.
 • Humanities Student Society
  Humanities Student Society (HSS) is a study association for all students of the Faculty, regardless of nationality, background or pre-education.

Culturele, sportieve en sociale activiteiten


VU campus
Alle opleidingen van de VU zitten lekker dicht bij elkaar op de campus. Dat betekent dat je veel contact zult hebben met studenten van andere opleidingen.

Cultuurcentrum Griffioen
De VU heeft Cultuurcentrum Griffioen, een theater bij Uilenstede waar je de nieuwste cabaretvoorstellingen kunt zien of een creatieve cursus kunt volgen. 

Sportcentrum VU
Ook voor sport ben je bij VU aan het juiste adres. Bij Sportcentrum VU kun je met studentenkorting terecht voor allerhande sporten, van bodyshape tot zumba.