Boekpresentatie Gezocht: Historicus

19-04-2018

SPUI 25, Amsterdam

VU-alumna en Jonge Historicus van het Jaar Kayleigh Goudsmit publiceert boek "Gezocht: Historicus

Kayleigh Goudsmit

Faculteit der Geesteswetenschappen

Kunst, cultuur en geschiedenis

Boekpresentatie

‘Dan wil je zeker leraar worden?’
‘Maar daar is toch geen werk in te vinden?’

Dat is wat geschiedenisstudenten en alumni vaak te horen krijgen over hun studiekeuze. VU Alumna Kayleigh Goudsmit laat in Gezocht: Historicus zien dat dit onterecht is.
Historici zijn volop aan het werk, op allerlei terreinen en in verschillende rollen. De waarde van de opleiding geschiedenis op de arbeidsmarkt is niet voor iedereen duidelijk, zelfs niet voor degenen die het studeren of hebben gestudeerd. Goudsmit interviewde tientallen historici werkzaam in het onderwijs, de culturele sector, de media, het bedrijfsleven, de overheid, de politiek en de wetenschap. Hoe kwamen zij daar terecht? Wat hielp en wat hielp niet? En wat adviseren zij de hedendaagse historicus?

Gezocht: Historicus is een optimistisch boek voor werkzoekende historici, geschiedenisstudenten en iedereen die geschiedenis als studiekeuze overweegt.

Op 19 april wordt het boek offcieel ten doop gehouden in SPUI25 te Amsterdam.

Voordat de eerste exemplaren worden overhandigd laten een paar sprekers hun licht schijnen op het thema van het boek Gezocht: historicus .
•         Marijke Huisman, Universiteit Utrecht Wat weten en kunnen historici aan het eind van hun studie? Zijn ze daarmee voldoende voorbereid op de arbeidsmarkt?
•         Jan Hein Furnée: Een kwantitatieve blik op waar historici terechtkomen.
•         Kayleigh Goudsmit: Over de  wegen die historici bewandelen en routes die niet altijd uit te stippelen zijn.

De eerste exemplaren worden overhandigd aan Zihni Özdil (lid Tweede Kamer, GroenLinks), Simone Vermeeren (voorzitter Jonge Historici) en Pieter Slaman (Jong KNHG).
Je bent van harte welkom om bij deze presentatie aanwezig te zijn. Graag vooraf aanmelden via SPUI25.nl.

Boekgegevens
April 2018  | paperback