Summer Seminar - Virtues in the University

Abraham Kuyper Center

Wijsbegeerte

Seminar

Het thema van het seminar is “Virtues in the University”. Van oudsher wordt van universiteiten gevraagd dat zij bepaalde morele en intellectuele deugden meegeven aan studenten. Bijvoorbeeld dat je intellectueel transparant bent, open-minded, onderzoekend, creatief, grondig en dat je je eigen opvattingen durft te bevragen.  Moet een universiteit dergelijke deugden nog steeds nastreven? Zo ja, waarom? En als we ervan uitgaan dat dat zou moeten is de kritische vraag of universiteiten hier goed in zijn. En zo niet, waarom niet? Vervolgens rijst de vraag welke eigenschappen eigenlijk deugden zijn. En hoe studenten hiervan bewust gemaakt kunnen worden.

Sprekers (onder andere):
Prof. Gordon Graham (Princeton Theological Seminary)
Prof. Heather Battaly (University of Connecticut)
Dr. Edwin Koster (Vrije Universiteit Amsterdam)
Prof. Daniel Howard Snyder (Western Washington University)
Dr. Joeri Tijdink (Vrije Universiteit Amsterdam)
Dr. Jeroen de Ridder (Vrije Universiteit Amsterdam)
Dr. Frances Howard Snyder (Western Washington University)
Prof. Ian Kidd (University of Nottingham)

Voor wie?
Het Summer Seminar brengt mensen met verschillende academische achtergronden samen. Wat hen bindt is de interesse in de waarden en verantwoordelijkheden van de universiteit. We verwelkomen alle (PdD-) studenten en andere academici, evenals beleidsmedewerkers en andere geïnteresseerden.

Amsterdam Summer Seminar
Dit seminar is het vijfde summer seminar die het Abraham Kuyper Center for Science and the Big Questions organiseert. Het centrum is vernoemd naar de oprichter van de VU, die uitgesproken ideeën had over de universiteit, de wetenschap en de relatie met de grote vragen.

Registratie
Meer informatie over het seminar en de aanmeldlink is hier te vinden.

Rik Peels
Jeroen de Ridder
Irma Verlaan
René van Woudenberg

De organisatoren zijn dankbaar voor de steun van de Templeton World Charity Foundation.