Symposium Unhinging the National Framework

04-12-2020

09.00-17.00

Online via Zoom

Symposium 'Unhinging the National Framework: Platform for the Study of Transnational Life Writing'

Dr. Anna Poletti, prof. dr. Gloria Wekker, prof. dr. Susan Legêne e.a.

CLUE+ Research Institute for Culture, History and Heritage

Kunst, cultuur en geschiedenis

Congres / symposium / seminar

De internationale expertgroep “Unhinging the National Framework: Platform for Life-Writing and Transnationalism” bestaat uit onderzoekers met verschillende disciplinaire achtergronden. Zij onderzoeken het leven van mannen en vrouwen wiens levenswerk de nationale grenzen, die in de twintigste eeuw bestonden of ontstonden, in twijfel trok en overschreden.

De onderzoekers willen samen laten zien hoe levensverhalen nieuwe, transnationale perspectieven toevoegen aan de verstrikte geschiedenissen van de Eerste en Tweede Wereldoorlog, dekolonisatie, het Derde Wereldproject en de Koude Oorlog. Verder laten ze zien hoe deze levensverhalen kunnen helpen om methodologisch nationalisme en koloniaal determinisme in de naoorlogse historiografie los te laten.

Sprekers symposium
Tijdens de vijfde editie van het jaarlijks symposium komen zeven sprekers aan het woord. Voorbeelden zijn Halleh Ghorashi over de ‘Black Lives Matter’ beweging, Anna Poletti over het boek van Behrouz Boochani; ‘No Friend But the Mountains’ en Gloria Wekker over families die imperium navigeren.

Wil jij er ook bij zijn?
Aanmelden is gratis en kan tot 1 december. Registreer je via het formulier.
Meer informatie vind je op de website van CLUE+.

201204 Unhinging