FGW-studenten tweede en derde bij Volkskrant-IISG Scriptieprijs 2016

19-12-2016 | 11:29

Sebas Rümke, Research Master student Geschiedenis heeft de tweede prijs van de Volkskrant-IISG Scriptieprijs in de wacht gesleept voor zijn scriptie Our country’s Global History. Chinese perspectives of Global History in the Age of China’s Globalization. Zijn begeleider was Pál Nyíri. De (gedeelde) derde prijs ging naar Tessa Pijnaker, Master student Geschiedenis (link naar opleiding), begeleid door Susan Legêne,  voor haar werk True African History? The creation of an African perspective in the General History of Africa.

Deze gedeelde prijs ging ook naar Patty Huijbers voor haar scriptie Slavernij in herinnering gebracht  De ontwikkeling van de herdenking van de slavernij binnen de Nederlandse herinneringscultuur 1863-2013 (Master modern history and international relations, Rijksuniversiteit Groningen). De eerste prijs is gewonnen door Marlisa den Hartog, student Middeleeuwse Geschiedenis in Leiden,  voor haar scriptie The Pleasure that is taken in bed, waarin zij de wereld  van seksuele verlangens, daden en identiteit in Italië in de late Middeleeuwen tot leven bracht

Over de Volkskrant-IISG Scriptieprijs voor Geschiedenis
De Volkskant en het IISG riepen de prijs in 2010 in het leven om jong talent onder masterstudenten te stimuleren en het grote publiek kennis laten maken met vernieuwende inzichten die masterscripties vaak opleveren. Klik hier voor meer info over de prijs.

Bron: Website Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis