Is er hoop voor de nieuwe generatie?

Kom naar het Rijksmuseum op 5 april en ontdek hoe Zuid-Afrika en Nederland jouw toekomst hoop kunnen geven!

07-03-2017 | 8:45

Symposium_Good_Hope

Op 5 april 2017 organiseert het Rijksmuseum in samenwerking met de Vrije Universiteit Amsterdam een symposium over het transformatieproces in Zuid-Afrika én Nederland. Aanleiding voor dit symposium is de tentoonstelling Good Hope van het Rijksmuseum waar wordt teruggekeken op de rijke geschiedenis tussen Zuid-Afrika en Nederland. Het symposium voegt hier een extra dimensie aan toe door vooruit te kijken: wat kunnen de twee landen van elkaar leren op het gebied van de nieuwe generatie?
Voor dit symposium zijn verschillende vooraanstaande sprekers uit zowel Zuid-Afrika (o.a. Antjie Krog) als Nederland (o.a. Adriaan van Dis) uitgenodigd die elk hun visie zullen geven over de toekomst van de nieuwe generatie. Ook zullen studenten zelf uitgebreid aan het woord komen in een forumdiscussie.

Wat: Symposium – diversiteit en verandering in Zuid-Afrika en Nederland
Waa
r: Het Rijksmuseum, Amsterdam
Wanneer: Woensdag 5 april, 2017