Jaarlijks Romeinensymposium van het Amsterdam Center for Ancient Studies and Archaeology (ACASA)

The Annual Conference on the Roman archaeology of the Netherlands and adjacent areas aims to provide a platform for the exchange of knowledge between professionals working in universities, archaeological companies, heritage institutions and government. The program includes reports of recent fieldwork as well as analyses of find categories and more synthesizing studies. Since 2017, the symposium is supported by the VU Research Institute CLUE + and the National Research School ARCHON.

07-12-2018 | 11:50

Het Romeinensymposium is een jaarlijks terugkerende lezingen- en discussiedag over actuele ontwikkelingen op het terrein van de Romeinse archeologie van Nederland en omgeving. Het doel van het symposium is een platform te bieden voor de uitwisseling van kennis tussen professionals in het werkveld. Het heeft een nadrukkelijk valorisatie-doel en wil professionals die werkzaam zijn bij universiteiten, archeologische bedrijven, erfgoedinstellingen en de overheid met elkaar in gesprek brengen en houden. Het programma is divers en omvat zowel rapportages van recent veldwerk als analyses van materiaal en meer synthetiserende studies. Sinds 2017 wordt het symposium ondersteund door het onderzoeksinstituut CLUE+ en door de nationale onderzoeksschool ARCHON. 

24E EDITIE

De 24e editie van het Romeinensymposium vindt plaats op vrijdag 14 december 2018. Het volledige programma kan hier worden gedownload.

Datum: vrijdag 14 december 2018     

Plaats: VU Hoofdgebouw, Auditorium, De Boelelaan 1105, Amsterdam 


Tijd: 10.00-17.00 (aansluitend borrel)

181207 RomeinenSymposium Groot

Oostelijke muur en poortgebouw van het Romeinse castellum van Utrecht aangeduid met staalplaten in het plaveisel van Achter de Dom, Utrecht (foto T. Derks)

Route

Plattegronden

Aanmelding
Deelname aan het symposium is gratis. Wel vragen wij u zich vooraf aan te melden door middel van een kort bericht aan romeinensymposium.fgw@vu.nl met vermelding van uw naam en organisatie waaraan u bent verbonden. Wilt u na afloop een bewijs van deelname ontvangen voor het onderhoud van uw actor status, dan kan dat alleen als u dit bij uw aanmelding hebt aangegeven. De inschrijving sluit op zondag 9 december.

Voor de programma's van de voorgaande edities klik HIER