VU-alumnus Floris Berckel Smit genomineerd voor LSVB Scriptieprijs 2019

Floris Berckel Smit, afgestudeerd in 2018 (Geschiedenis) is door Scienceguide en de studentenvakbond LSVb genomineerd voor de hoger onderwijs scriptieprijs.

06-02-2019 | 12:13

Vandaag maakte de jury van de hoger onderwijs scriptieprijs bekend dat Anne Klarenbeek (Saxion), Floris Berckel-Smit (Vrije Universiteit) en Toske Andreoli (Rijksuniversiteit Groningen) genomineerd zijn voor de LSVb-scriptieprijs 2019. Tijdens het VVD-LSVb onderwijscafé, dat plaatsvindt in de Eerste Kamer op 1 maart, zal de prijs door Minister van Engelshoven worden uitgereikt.

VU-alumnus Floris Berckel Smit, afgestudeerd in 2018 (Geschiedenis), en tegenwoordig onderzoeksassistent in een NWO-project van VU-onderzoeker Ronald Kroeze en VU-hoogleraar Inger Leemans, is door Scienceguide en de studentenvakbond LSVb genomineerd voor de hoger onderwijs scriptieprijs. Hij is één van de drie kanshebbers op de prijs en de enige historicus en VU-afgevaardigde. Op 1 maart wordt de winnaar bekend gemaakt.

Floris heeft een scriptie geschreven over de opmars van New Public Management in hoger onderwijs sinds de jaren 1980 en dit gerelateerd aan het diplomafraudeschandaal bij In Holland. De jury vindt zijn scriptie ‘eloquent en met finesse geschreven’. Zijn begeleiders waren VU-wetenschappers Ab Flipse en Ronald Kroeze. Lees hier meer over de scriptie van Floris en de twee andere genomineerden.