Op weg naar een samenhangende tekst

Als je interesse hebt voor deze (online) workshop, meld je dan aan door een email te sturen naar alp.fgw@vu.nl voor 15 april 2021. Op 17 april zullen we je laten weten of de workshop door zal gaan en prikken we een datum met alle studenten die zich hebben aangemeld.

Lezers ervaren een tekst als samenhangend als ze permanent het gevoel hebben te weten waar de tekst over gaat, waar de tekst heen wil en wanneer de tekst schakelt van het ene onderdeel naar het andere. Met andere woorden: als er een duidelijke rode draad is. Zo’n rode draad maakt een tekst leesbaar, en de inhoud goed te volgen voor een lezer. Deze workshop gaat over de vraag hoe je een dergelijke rode draad zichtbaar maakt in je werkstukken of scriptie. Je maakt kennis met alle ingrediënten die daarvoor nodig zijn, op het niveau van paragrafen, alinea’s en zinnen onderling. Je leert ook herkennen waar een noodzakelijk verband ontbreekt, en waar dat precies aan ligt. Daarna kun je deze kennis toepassen: je oefent op het aanbrengen van samenhang in kleinere en grotere tekstdelen.

De workshop duurt 3.5 uur. Hij is zo opgezet dat de deelnemers veel zelf oefenen. Aan het eind van de workshop ontvangen de deelnemers een kleine handleiding over tekstsamenhang.

Datum
voorjaar 2021.

Praktische informatie
Aantal deelnemers: 15
Docent: Margreet Onrust
Kosten:  €40
Workshopcode: SCH-W-NL-2 Inschrijven en Contact
alp.fgw@vu.nl