Schrijven in een academische stijl

Als je interesse hebt voor deze (online) workshop, meld je dan aan door een email te sturen naar alp.fgw@vu.nl voor 15 april 2021. Op 17 april zullen we je laten weten of de workshop door zal gaan en prikken we een datum met alle studenten die zich hebben aangemeld.

Deze online-workshop is bestemd voor studenten die zich afvragen hoe de stijl in hun scriptie er eigenlijk uit moet gaan zien, of die al van hun scriptiebegeleider te horen hebben gekregen dat hun stijl te subjectief is of te informeel, en dus niet voldoet aan de eisen van een scriptie. We behandelen een aantal kenmerkende eigenschappen van een academische stijl in het Nederlands, oefenen ermee, en bespreken kort wat hun functie is. Daarna kijken we naar tekstmateriaal (ongeveer 2 A4) dat door de cursisten is meegebracht (en van te voren is ingeleverd). Zo kunnen we de stijl van deze teksten vergelijken met de academische stijl die de begeleiders verwachten, en krijgen we scherp wat er nog moet gebeuren en hoe je dat aanpakt. Op basis van deze vergelijking kunnen de deelnemers alvast oefenen met het herschrijven van hun eigen tekstmateriaal.

De workshop duurt 3.5 uur. Hij is zo opgezet dat de deelnemers veel zelf oefenen, aan de hand ook van hun eigen tekst. Aan het eind van de workshop ontvangen de deelnemers een kleine handleiding over academische stijl.


Praktische informatie
Aantal deelnemers: 15
Docent: Margreet Onrust
Kosten:  €40
Workshopcode: SCH-W-NL-1 


Inschrijven enContact
alp.fgw@vu.nl