Premaster

Wil je verder studeren aan de Faculteit der Geesteswetenschappen, maar ben je niet direct toelaatbaar tot een van de masteropleidingen? Dan kun je met bepaalde vooropleidingen een premaster volgen om toch te worden toegelaten tot de master van jouw keuze. Alle premasterprogramma's beginnen 1 september; je moet je vóór 1 juni aanmelden. Aanmelden kan vanaf 1 oktober. In alle gevallen zal de Toelatingscommissie beslissen over de toelating.

Geldigheid resultaten

De behaalde resultaten van de premaster zijn alleen geldig in het studiejaar waarin ze behaald zijn. Rond je de premaster niet in één jaar af, dan vervallen dus je behaalde resultaten. Als je de premaster in één jaar succesvol afrondt, kun je instromen in de master (let op: dan geldt vervolgens de aanmeld- en inschrijfprocedure voor de master).

Premasterassessment (instroom uit het HBO)

Iedereen met een HBO-vooropleiding moet een premasterassessment doen voor de premaster. De uitkomst van het assessment is bindend, meld je aan voor het premasterassessment vóór 1 juni. Meer informatie over het premasterassessment vind je op de VU-website.